×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ny metod bedöma sjukas arbetsförmåga

2012-03-05, Tidningenvision.se

Försäkringskassan presenterar i dag ett nytt sätt att bedöma sjukskrivnas arbetsförmåga. Förhoppningen är att det ska få fler tillbaka till arbetsmarknaden.

Enkelt uttryckt är det tänkt att Försäkringskassan ska ta hänsyn till olika yrkens olika förutsättningar när bedömningen görs.

Ett fysiskt arbete, som städning, kan kanske utföras av den som är sjukskriven av psykiska orsaker och ett stillasittande arbete kan kanske utföras av den som har nedsatt fysisk förmåga.

Försäkringskassan kommer att ha detaljerade beskrivningar av ett stort antal yrken, och vad som krävs för att klara av dem, till hjälp vid bedömningarna.

Den sjukskrivna ska också själv bedöma och rapportera sin arbetsförmåga med stöd av frågor som: ”Kan du använda den hand du normalt använder stadigt och precist”?

Metoden har testats på 86 fall och enligt Försäkringskassan är resultaten lovande. Arbetsförmåga hittades hos något fler än med dagens system, där bedömningen oftast görs utifrån vanliga läkarintyg.

Försäkringskassan ska nu lämna sin rapport till regeringen, och hösten 2013 kan den nya bedömningsmetoden börja användas ”på riktigt”.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum