×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ny allvarlig kritik mot Caremaboende

2012-03-23, Tidningenvision.se

Vid ett servicehus i Enskede i södra Stockholm var en patient nära att dö av undernäring. Socialstyrelsen riktar allvarlig kritik mot Carema Care som driver boendet.

Socialstyrelsen kritiserar vårdgivaren, Carema Care för en rad brister i planering, genomförande och dokumentation av den vård som den boende skulle ha haft.

Den medicinskt ansvariga sjuksköterskan undgår kritik för att hon haft en mycket pressad arbetssituation och under lång tid försökt påtala det för arbetsgivaren.

Själv skriver hon: ”jag gick på knäna, jag var gråtfärdig”.  Hon skriver också bland annat att 80 procent eller fler av patienterna på boendet saknade dokumenterad vårdplan och omvårdnadsstatus.

Den undernärda patienten hamnade så småningom på sjukhus och tillståndet blev bättre efter behandling med dropp, näringsdryck och mat.

Samtidigt som denna händelse spär på Carema Cares redan skamfilade rykte hoppar flera chefer av från bolaget. Förutom vd:n Carl Gyllfors som avgick häromveckan så har marknadschefen Daniel Stålbo avgått liksom Henry Sténson, PR-konsult som hyrdes in för att sköta bolagets krishantering.

Dessutom har vi tidigare rapporterat om att stadsdelsdirektör Leif Spjuth och äldreomsorgschef Annika Dominius avgått från sina poster i stadsdelen Hässeby-Vällingby i västra Stockholm.

Det var där Caremaskandalen startade med DN:s avslöjanden om missförhållanden vid äldreboendet Koppargården.

Ingen av cheferna har medgett att deras avhopp har med vårdskandalerna att göra.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum