×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nej till tvång att ta emot flyktingbarn

2012-03-16, Tidningenvision.se

Flera kommuner tycker inte att Migrationsverket ska få tvinga dem att ta emot ensamkommande asylsökande barn och ungdomar, rapporterat Ekot.

Regeringen har gjort en utredning huruvida Migrationsverket, utan några särskilda skäl, ska kunna tvinga kommunerna att ta emot ensamkommande asylsökande barn och ungdomar.

En majoritet av de kommuner som yttrat sig i utredningen samt organisationer som bland annat Sverige Kommuner och Landsting tycker inte det.

Bristen på resurser och svårigheten att ha ständig beredskap är några av anledningarna som gör att de motsätter sig förslaget.

– Det är viktigt att de här barnen faktiskt känner att de är välkomna. Nu tror jag att de flesta kommuner kan hantera det här, men grundprincipen är ändå att ett mottagande bygger på frivillighet, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, socialdemokratiskt kommunalråd i Malmö till Ekot.

2011 kom det drygt 2 600 ensamkommande asylsökande barn och ungdomar till Sverige, en siffra som ökar för varje år. Enligt Migrationsverkets beskrivning tangerar mottagandesystemet nu gränsen till kollaps.

Barnombudsmannen är en remissinstans som säger ja till att tvinga kommunerna.  

– Jag har tröttnat på den här situationen. Jag tycker den är oacceptabel och ovärdig Sverige. Det är inte okej. De här barnen måste få ett gott mottagande från start, säger barnombudsmannen Fredrik Malmberg till Ekot.  
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum