×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mobbning i Norrbottens landsting

2012-03-08, Tidningenvision.se

Under det senaste året har 480 av 6 000 anställda i Norrbottens landsting ansett att de blivit utsatta för mobbning och trakasserier, rapporterar P4 Norrbotten.

Siffrorna kommer från en enkät som de anställda i Norrbottens landsting har fått svara på. Den visar även att 60 av de som besvarade enkäten utsatts för sexuella trakasserier på jobbet.

– Vi har givetvis nolltolerans mot detta! Varje kränkning är ett misslyckande. Vi arbetar på olika sätt för att få bort det. Men det tar tid och vi måste intensifiera arbetet, särskilt på ledningsnivåerna. Man måste komma ihåg att det finns många arbetsplatser på olika orter och av många slag i landstinget också, säger Monica Carlsson (v), som sitter i jämställdhetsrådet i Norrbottens läns landsting, till P4 Norrbotten.

Undersökningen visar även att sjukfrånvaron är dubbelt så hög hos kvinnor som hos män. Kvinnorna är borta 4,5 procent av ordinarie arbetstid och männen 2,2 procent.  

63 procent av verksamhetscheferna och högre cheferna i Norrbottens läns landstinget är kvinnor och 37 procent av dem är män.

Sammanlagt är 80 procent av de anställda kvinnor och 20 procent män.

Av de 7 038 medarbetarna som jobbar inom landstinget i Norrbotten var det 6 000 som svarat på enkäten.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum