×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

LO riktar hård kritik mot Medlingsinstitutet

2012-03-22, Tidningenvision.se

LO anser att Medlingsinstitutet har förstört årets avtalsförhandlingar när generaldirektören har sagt att man inte kommer att medverka till löneökningar som är större än industrins.

Tidigare i veckan strandade löneförhandlingarna för 225 000 anställda i handeln. Arbetsgivarna Svenska Handel vill inte gå med på större löneökningar än de 2,6 procent som industrin fick i sitt nuvarande avtal.

Facket Handelsanställda vill ha mer eftersom man anser att lönerna i den kvinnodominerade handeln släpar efter.

Nu, när medling rycker allt närmare för att förhindra en konflikt, riktar LO hård kritik mot Medlingsinstitutet. I Medlingsinstitutets uppdrag ligger bland annat att se till att löneökningarna inom industrin ska vara vägledande för hela arbetsmarknaden. Generaldirektören Claes Stråth har tydligt sagt att man inte kommer att medverka till att medla fram avtal som ger löneökningar som är större än 2,6 procent.

– Att uttrycka vad Medlingsinstitutet kommer att göra i en exakt procentsiffra med en decimal, det har inte varit den tidigare ordningen. Jag tycker det är allvarligt när man mitt i en förhandling går ut och uttrycker sig på det viset. Man ska gå in i en medling för att se om parterna kan hitta en lösning. Sen ska man beakta just den normering som kanske har sett på industrins område, säger LO:s avtalssekreterare Per Bardh, till Sveriges Radios Ekot.

Claes Stråth säger till Ekot att han inte ställer upp på någon intervju eftersom han anser att läget är för känsligt.

Vision har yrkat på minst 3,6 procent under ett år vilket också är mer än vad industrin fått. Vision förbundsordförande Annika Strandhäll stämmer in i kritiken mot Medlingsinstitutet.

–Jag tycker det är märkligt att Clas Stråth går ut så här hårt mitt under avtalsrörelsen, säger hon.

Än så länge är det inget som pekar på att Medlingsinstitutet skulle behöva kallas in i Visions pågående avtalsförhandlingar.

–Vi har fortfarande ambitionen och goda förhoppningar om att lösa detta vd förhandlingsbordet med Sveriges Kommuner och Landsting, säger Visions förhandlare Karl Lundberg.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum