×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

KU vill ha utvidgat meddelarskydd

2012-03-30, Tidningenvision.se

Riksdagens konstitutionsutskott anser att det behövs utvidgat meddelarskydd för privatanställda i offentlig verksamhet. Framför allt är det efterforsknings- och repressalieförbudet som ska stärkas.

Meddelarskyddet innebär att en offentligt anställd har rätt att anonymt lämna normalt sekretessbelagda uppgifter till medierna utan att riskera straffpåföljd. Journalisten har tystnadsplikt och arbetsgivaren får inte efterforska uppgiftslämnarens identitet.

Men de som jobbar inom offentlig verksamhet i till exempel vård, skola och omsorg som bedrivs i privat regi har i dag ett begränsat meddelarskydd.

Nu vill man att lagstiftningen om meddelarskyddet ska utvidgas och även gälla de privatanställda i offentligt finansierad verksamhet.

Ställningstagandet bygger på motioner från Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Förra året gick också Moderaterna, som tidigare varit avvaktande i frågan, ut och slöt upp bakom förslaget om utökat meddelarskydd. Regeringen har tidigare också meddelat att man ska tillsätta en utredning i frågan.

Den 12 april ska frågan debatteras i riksdagen.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum