×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunerna kritiseras för dålig energikoll

2012-03-26, Tidningenvision.se

Kommunerna får kritik för sin dåliga kontroll av energideklarationerna för landets byggnader. Därför föreslår nu regeringen att staten ska ta över ansvaret, rapporterar Ekot.

Tanken är att en energideklaration ska visa hur mycket energi som går åt men också ge råd om hur man kan spara in. Men trots att det är lag på det så saknar 40 procent av landets byggnader en energideklaration.

En uppskattning av Boverket visar att 350 000 byggnader skulle ha deklarerats redan vid årsskiftet 2008/2009 men hittills har man bara fått in 207 000 stycken.

Då vissa kommuner inte kontrollerar att fastighetsägare deklarerar blir det svårt att minska energiförbrukningen i landet. Därför vill regeringen skärpa reglerna, att lagen ska ändras och eventuellt att staten ska ta över tillsynsansvaret från kommunerna.

En dålig idé, tycker Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, som anser att ansvaret fortsatt ska ligga kvar på en lokal nivå trots att kommunerna hävdar att de saknar både resurser och instrument för kontrollerna.

Den 1 juli 2012 föreslås lagändringarna träda i kraft.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum