×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner säljer ut fler fastigheter

2012-03-12, Tidningenvision.se

Sveriges kommuner och landsting sålde ut fastigheter för närmare 10 miljarder kronor förra året, skriver Dagens Nyheter. En ökning som förväntas flerdubblas.

Det är fastighetskonsulten NAI Svefa som i en rapport avslöjar siffrorna för utförsäljningen. Deras prognos är att utförsäljningen också kommer att fortsätta öka.

Under den kommande 5- till 10-årsperioden kan det handla om en femdubblad utförsäljning säger NAI Svefs koncernchef Lennart Weiss till Dagens Nyheter.

Anledningarna till den ökande utförsäljningen är oftast underhållsbehovet är eftersatt eller att politikerna ser det som en möjlighet att finansiera nya byggprojekt.

Det kan i framtiden innebära höjda hyror, ökade kommunala hyreskostnader och högra avgifter för kommuninvånarna.

-Det här är en utveckling som inte uppmärksammats särskilt mycket. Det finns både dåliga och goda exempel på utförsäljningar av samhällsfastigheter. Tyvärr är det många kommuner där man inte tänker efter ordentligt och upprättar noggranna villkor innan man säljer ut, säger Lennart Weiss till Dagens Nyheter.   
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum