×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner brister i dricksvattenkoll

2012-03-29, Tidningenvision.se

Personal som ska kontrollera kommunernas dricksvatten har inte alltid rätt kompetens. Det konstaterar Livsmedelsverket i en ny rapport.

Rapporten bygger på granskning av 80 kommuner under perioden 2007 -2010. Av dessa hade 16 ”inte tillräcklig kompetens inom området dricksvatten”, skriver myndigheten.

I de flesta undersökta kommuner är det livsmedelsinspektörer som kontrollerar vattnet, men alla har inte den specialistkunskap som behövs .

Vatten är så speciellt att det inte räcker med erfarenhet från livsmedelskontroll, det behövs ”speciell kompetens, inklusive grundläggande tekniskt kunskap om produktion och distribution av dricksvatten”, skriver verket i rapporten.

Därför krävs mer kompetensutveckling för de inspektörer som kontrollerar dricksvatten.

Livsmedelsverkets granskning är gjord före de stora parasitutbrotten i Östersund och Skellefteå.  Så hur de händelserna har påverkat kommunernas dricksvattenkontroller framgår inte av rapporten, som finns att läsa här.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum