×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunala tjänstemän mest stressade

2012-03-02, Tidningenvision.se

Kommunala tjänstemän är tillsammans med sjuksköterskor och lärare de yrkesgrupper som är värst drabbade av stress. Detta enligt en undersökning som TCO har gjort.

Det ser inte bra ut för de kommunala tjänstemännen. De som jobbar inom offentlig förvaltning får höga värden när det gäller arbetsrelaterad psykisk stress.

Värst är det för de kvinnliga tjänstemännen som upplever betydligt högre arbetsrelaterad psykisk stress än manliga tjänstemän.

Detta enligt TCO:s undersökning ”Stressbarometern” som för första gången tagits fram för att undersöka välbefinnandet i arbetslivet. Årets undersökning fokuserar särskilt på chefernas arbetssituation.

Den visar att 7 av 10 chefer och mellanchefer måste dra in på lunchen eller ta med sig jobbet hem för att hinna med sina arbetsuppgifter.

Generellt sett är mer än hälften, 57 procent, vid arbetsdagens slut för trötta eller saknar tid för vänner och familj. Nästan lika många, 56 procent, har svårt att koppla bort på jobbet när de är lediga. 

Hela undersökningen går att läsa här.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum