×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hopp om längre semester i Kronoberg

2012-03-16, Tidningenvision.se

Visions avdelning i Landstinget Kronoberg vill att medlemmarna ska få byta ut pengarna i semesterdagstillägget mot fler lediga dagar. Arbetsgivaren har tidigare sagt nej men öppnar nu för förhandlingar.

I kommunerna har det blivit allt vanligare att medlemmar i Vision får byta semesterdagstillägget mot flera lediga dagar. Bytet är helt frivilligt och gäller ett år i taget. Vanligtvis brukar det innebära att den anställde får fem eller sex dagar längre ledighet.

Än så länge har dock inget landsting infört möjligheten att byta. Visions ordförande i Kronoberg Else-Marie Banner har försökt tidigare men fått nej av arbetsgivaren.

–Det är jättemånga medlemmar som vill ha det här, från andra fackförbund också. Medlemmarna ser ju att anställda i kommunerna runt omkring har den möjligheten, säger Else-Marie Banner.

Tidigare fanns en rekommendation från Sveriges Kommuner och Landsting om att arbetsgivarna inte skulle gå med på bytet eftersom man ansåg att det stred mot semesterlagen. Men i våras tog Vision och SKL fram gemensamma riktlinjer för hur bytet ska gå till.

Else-Marie Banner säger att hon nu ska försöka en gång till att få till ett avtal.

–Det är viktigt för många medlemmar att få fler semesterdagar. Det vore väl kul om Kronoberg skulle bli det första landstinget som inför den här möjligheten när vi ska vara en attraktiv arbetsgivare, säger Else-Marie Banner.

Landstingets förhandlingschef Christina Wennberg, som tidigare inte har gått med på att införa möjligheten, säger att hon nu kan tänka sig att ta upp frågan i förhandlingar.

–Nu pågår ju avtalsförhandlingar om löneavtalet. När de är klara kommer vi att ha överläggningar med Vision. Då får de lyfta fram det här om de anser att det är intressant för medlemmarna.

Så du stänger inte dörren helt för att Visions medlemmar kan få den här möjligheten?

–Vi kan inte stänga några dörrar. Vi måste vara öppna och ta upp det här i de kommande överläggningarna, säger Christina Wennberg.

Även i Landstinget Östergötland försöker Vision få till ett avtal om att medlemmarna ska få byta semesterdagstillägget mot flera lediga dagar. Men än så länge har man inte lyckats där heller.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum