×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Handels varslar om strejk

2012-03-29, Tidningenvision.se

Fackförbundet Handels varslade i dag om strejk den 13 april om parterna inte kan enas om ett nytt löneavtal innan dess. Totalt berörs 5 600 anställda.

Avtalsförhandlingarna mellan fackförbundet Handels och arbetsgivarorganisationen Svensk Handel avbröts för tio dagar sedan. Facket kräver löneökningar på 960 kronor i månaden för anställda i detaljhandeln och 860 kronor för lageranställda. 

Arbetsgivaren har erbjudit löneökningar på 2,6 procent vilket motsvarar 553 kronor för butiksanställda och 613 kronor för lagerarbetare.

Svensk Handel avbröt förhandlingarna och begärde medling för en dryg vecka sedan, något som Handels har vägrat gå med på.

- Vi har väntat på att Svensk Handel ska återuppta förhandlingarna direkt med oss, men de har inte agerat. Nu har vi uttömt alla andra möjligheter och har inget annat val än att varsla, säger Lars-Anders Häggström ordförande i Handels, i ett pressmeddelande.

Strejkvarslet berör 898 anställda inom detaljhandeln och 4 718 anställda inom partihandeln. Totalt berörs 5 616 anställda fördelat på 65 arbetsplatser.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum