×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Halv miljon i böter för Malmö kommun

2012-03-19, Tidningenvision.se

Malmö kommun har tagit för lång tid på sig att ordna boende enligt LSS-lagen. För det får man böta nära en halv miljon kronor, skriver Skånska Dagbladet.

Det är Hyllie stadsdelsförvaltning som döms att betala straffavgift i tre domar från förvaltningsrätten. Förvaltningen anses ha tagit för lång tid på sig att ordna särskilt boende till tre personer.

I ett av fallen dröjde det ett år innan en 44-årig kvinna fick erbjudande om en bostad, skriver Skånska Dagbladet.

Hyllie stadsförvaltning har försvarat sig med att det inte fanns någon bostad att erbjuda samt att kvinnan hade specifika önskemål.

De tre olika ärendena har fått varsina straffsummor på 150 000, 160 000 respektive 165 000 kronor.

Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, säger att beslut om att en person behöver stöd i ett särskilt boende ska verkställas omedelbart. Ett visst dröjsmål kan dock accepteras.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum