×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flest arbetsolyckor i offentlig sektor

2012-03-16, Tidningenvision.se

För tredje året i rad toppar offentlig sektor statistiken när det gäller anmälningar för arbetsolyckor med sjukfrånvaro och arbetssjukdomar. Det visar en ny analys från Arbetsmiljöverket.

Arbetsskadeanmälningarna ökade under 2011 men inte med lika mycket som under 2010. Arbetsmiljöverkets uppskattning för 2011 visar en ökning på 3,6 procent av anmälda arbetsskador. 2010 var ökningen 8 procent.  

Mellan 2003 och 2009 minskade anmälda arbetsskador men började öka igen under 2010 när Sverige återhämtade sig ekonomiskt och sysselsättningen ökade.

Antalet anmälda arbetsskador var fler för kvinnor än för män och har varit så sedan 2003. Men männens anmälningar ökade mer än kvinnornas under 2011.

Offentlig förvaltning är en av de branscher där arbetssjukdomarna ökar. Under 2011 ökade de med 9 procent.

Offentlig sektor har också flest anmälda arbetsolyckor med sjukfrånvaro samt arbetssjukdomar. Fem dödsolyckor skedde inom offentlig förvaltning och försvar under både 2011 och 2010.

Läs hela undersökningen på Arbetsmiljöverkets hemsida.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum