×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler socialjourer i hela landet

2012-03-07, Tidningenvision.se

Antal kommuner som har socialjourer i landet är fler än förra året. Det visar en ny undersökning från Socialstyrelsen.

Sammanlagt ökade antalet kommuner med socialjourer 2012 med 17 procent i jämförelse med förra året, från 45 procent till 62. Det visar Socialstyrelsens rapport om barn- och ungdomsvården.

Men det finns stora skillnader mellan länen. I Kronobergs och Jämtlands län har bara 25 procent av kommunerna en socialjour där det går att nå socionomutbildad personal dygnet runt.

Bäst ser det ut i Stockholm, Göteborg, Västmanlands län och Hallands län där alla kommuner har en socialjour.  

Kommuner med så kallad BBIC-licens, ”Barns behov i centrum”, har också blivit fler. Sedan 2010 har de ökat med 33 procent, från 28 procent till 61 procent. Licensen innebär bland annat att socialtjänsten ska samarbeta med skola och förskola i utredningsarbetet kring barn som far illa.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum