×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler har hemtjänst

2012-03-23, Tidningenvision.se

Över 220 600 personer i Sverige har hemtjänst i ordinärt boende och 92 000 bor permanent i särskilda boendeformer. Det visar ny statistik från Socialstyrelsen.

Det är 9 600 fler som har hemtjänst än vid förra årets mätning då siffran låg på 211 000 för personer som fyllt 65 år. Samtidigt har också antalet hemtjänsttimmar ökat från 4,9 miljoner till 5 miljoner.

Cirka 20 procent av hemtjänsttimmarna utfördes av personal anställd av privata utförare, vilket är en marginell ökning från föregående år.

Samtidig som allt fler får hemtjänst så minskade antalet personer över 65 år som bor permanent i särskilda boendeformer med cirka 2 000, från 94 000 till 92 000. Även där syntes en liten ökning av privata aktörer.

Antalet personer under 65 år som har hemtjänst i ordinärt boende är nästan 21 500, en minskning från föregående års siffra på 24 000. Antalet hemtjänsttimmar för denna grupp har minskat något från drygt 515 000 till cirka 509 000. 

En fjärdedel av hemtjänsttimmarna utfördes i privat regi vilket är dubblering på fem år.

Drygt femtusen under 65 år bodde permanent i särskilda boendeformer varav 28 procent av bostäderna drevs i enskild regi.

Statistiken bygger på inrapporterade uppgifter från landets alla kommuner och gäller för oktober 2011.

Läs hela rapporten på Socialstyrelsens hemsida.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum