×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fel av kommun att mörka chefsansökan

2012-03-20, Tidningenvision.se

Åstorps kommun får kritik av JO för att man inte lämnade ut ansökningshandlingarna när en chefstjänst skulle tillsättas. SKL vill dock att det ska vara möjligt att hemlighålla namnen på de som söker kommunala toppjobb.

Nyligen tog Åstorps kommun i Skåne hjälp av en konsult när en ny kommunchef skulle rekryteras. När en person vill se ansökningshandlingarna blev svaret att de inte var offentliga.

Nu har JO Hans-Gunnar Axberger, konstaterar dock att regeln om offentlighet gäller även om en konsult sköter rekryteringen.
– Det här är ett återkommande ärende hos oss. Det finns en föreställning om att om man bara lägger det ute hos en konsult så slipper man offentlighetsprincipen, säger han till Rapport.

Kommunalrådet i Åstrop, Ronny Sandberg (S), befarar att offentlighet kring chefstillsättningar kan leda till färre sökande. Han får medhåll av Lena Dahlman, jurist på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

När det gäller statliga toppjobb finns numera en sekretessregel som gör det möjligt att hemlighålla namnen på de sökande. Enligt Rapport är SKL positiva till en sådan lagändring inom den kommunala sektorn, men hittills har man inte fått gehör från regering eller riksdag.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum