×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fällande dom i Göteborgshärvan

2012-03-12, Tidningenvision.se

Bostadsbolaget Poseidons distriktschef fälls för mutbrott. Efter tre raka bakslag blev det en framgång för åklagaren i muthärvan i Göteborg.

Distriktschefen anlitade en stor leverantör för privat bruk när han och hans fru skulle byta ut vitvaror i villan. Åklagaren Nils-Eric Schultz åtalade mannen för mutbrott och rätten går på hans linje.

Mannens kontakt hävdar att fakturan makulerades omgående, och distriktschefen säger sig inte komma ihåg om han betalat via bank, post eller kontant. Tingsrätten konstaterar dock att den åtalades ”påstående om betalning är så osannolik att den kan lämnas utan avseende."

Dagens dom är den fjärde kring muthärvan i Göteborg. De tre tidigare har alla lett till friande domar.

Det första fallet gällde en tidigare teknisk chef vid det kommunala bostadsbolaget Poseidon som åtalades för grovt mutbrott för att ha tagit emot närmare 24 ton tegelsten till sin villa. Mannen fälldes i tingsrätten, men fick rätt i hovrätten.

Den andra domen friade en före detta anställd på lokalförvaltningen i Göteborg som åtalades för att ha tagit emot mutor från platschefen på NCC. Den domen är nu överklagad till hovrätten.

I det tredje fallet, som gäller en fastighetsingenjör på bostadsbolaget Poseidon som åtalats för grovt mutbrott sedan han fått elarbeten till ett värde av 112 000 kronor utförda i sin privata villa, överväger Nils-Eric Schultz att överklaga domen.

Distriktschefen, som fälldes i Göteborgs tingsrätt, döms till villkorlig dom och 80 dagsböter à 500 kronor.
 
 
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum