×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facebookbilder inget skäl för uppsägning

2012-03-28, Tidningenvision.se

Rektorn på ett privat gymnasium i Norrbottens län la upp sexbilder på Facebook. För det blev han uppsagd. Det var fel, enligt Arbetsdomstolen. Nu får han 100 000 i skadestånd.

Gymnasieskolan ansåg att rektorns agerande riskerade att allvarligt skada skolan och därmed bolaget. Rektorn hade vid tiden för uppsägningen sommaren 2009 sex stycken bilder med sexuellt innehåll på sin Facebook. Han var också medlem i ett antal grupper på sin sida som anspelade på sex och han fanns på bild på en av skolans bloggar iförd en t-tröja som anspelade på analsex.

I tingsrätten ogillades uppsägningen och skolan blev skyldig att betala böter på 100 000 kronor samt utebliven lön till rektorn. Skolan överklagade domen till Arbetsdomstolen.

Men Arbetsdomstolen ogillar överklagandet. I sitt domslut står det att rektorns Facebookbilder inte har ett tydligt samband med anställningen eller arbetsgivarens verksamhet. Bilderna och Facebooksidan ska anses tillhöra rektorns privatliv och är inte tillräcklig grund för en uppsägning.

Gymnasieskolan skriver i ett pressmeddelande att det känns skönt att äntligen få ett avslut i ärendet och att de inte kommer att gå vidare i frågan.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum