×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

EU-dom leder inte till jämställd pension

2012-03-06, Tidningenvision.se

Snart måste försäkringar anpassas så att villkoren blir lika för män och kvinnor, men en EU-dom gör undantag för tjänstepensioner. Nu vill pensionsföretaget Alecta att regeringen lagstiftar i frågan.

En EU-dom gör att försäkringar med olika villkor för olika kön kommer att förbjudas. Men domen gör ett undantag för individuella tjänstepensioner, de får fortfarande vara olika.

– Det är anställda hos företag som inte har kollektivavtal som berörs. Jag skulle tro att det rör sig om ett antal hundratusen män och kvinnor. Det är särskilt vanligt i vissa branscher som medier, reklam, IT och hos juridiska byråer, säger Eva Adolphson, pensionsekonom hos Alecta.

Alecta vill nu att regeringen tar upp frågan och lagstiftar om jämställda tjänstepensioner. En lagrådsremiss visar dock att några sådana planer inte finns. En invändning från andra företag i branschen är att svenska försäkringsbolag kan tappa i konkurrenskraft om individuella tjänstepensioner blir könsneutrala.

De nya EU-reglerna träder i kraft den 21 december och gäller endast nya försäkringar.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum