×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Enhetschef omplacerad efter olovlig försäljning

2012-03-21, Tidningenvision.se

För drygt en månad sedan blev enhetschefen avstängd misstänkt för att ha sålt flera av Region Gotlands maskiner på Blocket. Nu omplaceras han. Ett offer för regionens kultur, menar facket.

Enhetschefen på Region Gotlands teknikförvaltning stängdes för en månad sedan av tillsammans med avdelningschefen, båda misstänkta för olovlig försäljning.

Förvaltningschefen Bertil Klintbom fick ett argt samtal efter att en upprörd privatperson sett regionens avställda maskiner annonseras ut på Blocket. Ett antal av regionens bilar skulle ha sålts på liknande sätt rapporterade lokalpressen.

Enhetschefen har helt enkelt köpt maskiner av förvaltningen för att sedan sälja dem vidare. Det blev tal om polisanmälan men efter förhandlingar med facket blev de båda avstängda med full lön.

– Vår medlem pratade om skrot eller objekt, det rörde sig alltså inte om några bilar som det skrevs om, säger Nina Morge, ombudsman på Vision.

Totalt rör det sig om ett tiotal försäljningar av avställda maskiner eller så kallade objekt till ett värde av runt 100 000 kronor. Pengar som har gått tillbaka till förvaltningen, det är alltså inte en fråga om stöld.   

Anser medlemmen själv att han har gjort fel?

– Nej, det gör han inte, säger Jane Lindström, Visions lokala ombud.

Enligt henne är riktlinjerna för försäljningen av lösegendom otydliga och medlemmen har hanterat försäljningen på samma sätt som tidigare i regionen.

– Det här är en kultur som finns tyvärr. De säljer en massa saker internt. Det är därför vi har tryckt på att det ska utredas ordentligt. Vi vill veta hur det gått till tidigare, säger Jane Lindström.

Efter avstängningarna på teknikförvaltningen så ska nu flertalet förvaltningar granskas i sömmarna.

Vad tycker facket?

– Ja, vad tycker facket? Det är svårt. Ett fel har begåtts men han har handlat i god tro hela tiden så det finns förmildrande omständigheter – kulturen i den här förvaltningen är som den är, de har alltid gjort så här, säger Jane Lindström.

Det är vad utredningen väntas komma fram till när den blir färdig någon gång i april. Facket har inte fått ta del av den sekretessbelagda utredningen men förvaltningschef Bertil Klintbom har fått en muntlig redovisning.  

– Vi behöver se över regionens regler, det är helt klart, kommenterar han i Gotland Allehanda.

I går omplacerades enhetschefen och hans chef. De godkände själva omplaceringarna men hävdar fortfarande att de inte har gjort något fel.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum