×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”En miljon lämnar kyrkan på tio år”

2012-03-09, Tidningenvision.se

Svenska kyrkan kommer tappa en miljon medlemmar de närmsta tio åren. Det tror kyrkan själva. Hur det kommer att påverka kyrkans 23 000 anställda är dock osäkert.

Det är Svenska kyrkans analyschef Jonas Bromander som gör den bedömning om kyrkans framtid. Han räknar med att en miljon medlemmar kommer gå ur kyrkan de närmsta tio åren, vilket skulle betyda 1,5 miljarder mindre i intäkter.

– Nu måste vi ställa om och bygga strategier, sa han vid ett besök i Kalmar i onsdags rapporterar Östran.

I dag finns det 23 000 anställda i Svenska kyrkan. De stora avhoppen av medlemmar kommer troligtvis leda till neddragningar. Men stora pensionsavgångar kan mildra effekten.

– Det finns stor anledning att tro att pensionsavgångarna kommer att kunna möta en sådan utveckling, säger Erika Brundin, utvecklings- och planeringschef i Svenska kyrkan till Tidningen Vision.

Det är, som på arbetsmarknaden i övrigt, stora framtida pensionsavgångar att vänta. Främst då 40-talisterna.

Kommer det behövas anställningsstopp framöver?

– Nej, det finns inget anställningsstopp i dag och det är inte heller något vi planerar för. Det anställs mycket människor och kyrkan är fortfarande en väldigt stor arbetsplats, säger Erika Brundin.

Bör anställda oroa sig för den här prognosen?

– Nej, det tycker jag inte. Man ska inte vara rädd för framtiden, säger Erika Brundin.

Kyrkan har de senaste tio åren omstrukturerats mycket för att möta de nya förändringarna. Verksamheten har minskat i glesbygden och ökat i storstäderna. En annan fråga blir då hur många arbetsplatser som kommer att försvinna. Svenska kyrkan har omkring 3 700 kyrkor, hur många som kommer säljas är oklart. Främst är det kyrkor på landsbygden som kan komma att säljas.

– Jag skulle tro att ett antal läggs i malpåse, säger Jonas Bromander.

Svenska kyrkan omsätter årligen 12 miljarder kronor och har tillgångar på omkring 25 miljarder.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum