×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

DO stämmer kommun för passivitet

2012-03-02, Tidningenvision.se

En kvinnlig elev på en gymnasieskola i Filipstads kommun blev flera gånger sexuellt trakasserad av en manlig elev. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen kommunen.

Trakasserierna började hösten 2009. I december talade kvinnan med sin mentor som i sin skulle ta upp det med rektorn. Men trakasserierna fortsatte och först i april 2010 när kvinnans sambo hotade att göra en anmälan till Skolinspektionen reagerade rektorn och höll ett samtal med den manlige eleven. Dagen efter kontaktade mannen kvinnan och bad om ursäkt.

DO stämmer nu kommunen för att man brustit i den utrednings- och åtgärdsskyldighet som en utbildningssamordnare har enligt diskrimineringslagen. DO begär att kommunen ska betala 80 000 kronor i diskrimineringsersättning till den kvinnliga eleven.

– Skolan borde snabbt ha vidtagit kraftfulla åtgärder för att få trakasserierna att upphöra och följt upp att så faktiskt skedde, säger Marie Nordström på DO, i ett pressmeddelande.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum