×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dåliga matrutiner inom hemtjänsten

2012-03-19, Tidningenvision.se

Hemtjänsten i Göteborg har stora brister i hanteringen av maten som delas ut till brukarna. Ingen av verksamheterna klarade lagkraven när miljöförvaltningen gjorde en kontroll.

Många äldre får sin mat hemkörd av hemtjänsten. Maten lagas och förpackas i storkök och förvaras sedan i kylar och frysar i hemtjänstens lokaler innan de når mottagaren.

Alla verksamheter som hanterar livsmedel ska enligt lag vara registrerade hos den myndighet som sköter kontrollen, i det här fallet miljöförvaltningen. Men när miljöförvaltningen gjorde en kontroll hösten 2010 var 44 av 47 hemtjänstlokaler i Göteborg inte registrerade, skriver tidnigen Vårt Göteborg.

– Vår uppfattning är att det handlar om okunskap. Flera av de ansvariga inom hemtjänsten trodde inte att de sysslade med livsmedelshantering eftersom de bara distribuerade maten, säger Olga Jakobsson, livsmedelsinspektör på miljöförvaltningen, till tidningen.

Kontrollerna visade att ingen av verksamheterna klarade lagstiftningens krav. Det vanligaste felet var att personalen saknade kunskaper för att utföra sina arbetsuppgifter på ett säkert sätt. De hade inte heller några rutiner för att kontrollera temperaturen på maten.

– Samtliga lokaler saknade dessutom utrustning – det fanns inga temperaturmätare, säger Olga Jakobsson.

Även märkningen av maten hade stora brister. Det saknades till exempel information om vilken mat förpackningen innehöll. Det är viktigt för säkerheten eftersom vissa personer har sjukdomar som gör att de inte tål vissa livsmedel.

Efter kontroller har miljöförvaltningen i 44 fall begärt in åtgärdsplaner. En stor del av dessa har senare fått kompletteras. I ett av fallen var bristerna så allvarliga att hemtjänsten fick ett vite.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum