×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Capio vann kritiserad rekordupphandling

2012-03-27, Tidningenvision.se

Europas största vårdavtal gick till Capio. Det innebär att företaget får fortsatt förtroende att driva S:t Görans sjukhus i Stockholm.

När anbudstiden gick ut i november fanns bara två aktörer kvar i kampen om att få driva landets enda privata akutsjukhus – entreprenören Capio som skött driften sedan 1999 och det privata vårdbolaget Aleris som ägs av Wallenbergs maktbolag Investor.

På tisdagen beslutade politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms län att Capio får fortsatt förtroende.

Upphandlingen, som har omgärdats av stark sekretess och fått utstå skarp kritik för att den fokuserat alltför mycket på pris och alltför lite på kvalitet, värderas till minst 12 miljarder kronor. Enligt uppgift i pressen rör det sig om det största vårdavtalet i Europa.

– Landstinget fick in två starka anbud, men utvärderingen visade att Capio AB:s anbud var mest fördelaktigt både avseende kvalitet och pris, säger Anders Nettelbladt, projektledare för S:t Göransprojektet på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholms läns landsting, i ett pressmeddelande.

Upphandlingen gäller ett nioårsavtal från 2013 fram till 2021 med möjlig förlängning på fyra år.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum