×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Brister i kommunernas medling för unga

2012-03-30, Tidningenvision.se

Kommunerna är skyldiga att erbjuda medling till unga personer som begår brott. Men Socialstyrelsen anser att det finns stora brister i systemet.

Sedan 2008 är kommunerna skyldiga att erbjuda medling mellan unga gärningsmän och brottsoffer. Kravet är att den som begått brottet är under 21 år och har erkänt. Avsikten är att gärningsmannen ska förstå brottets konsekvenser och att offret får bearbeta händelsen.

Socialstyrelsen har granskat kommunernas arbete med medling och kommit fram till att det är stora skillnader i avsatta resurser, samverkan och rutiner. Ett vanligt problem är att det saknas kvalitetssäkring och utbildning.

Dessutom bedömer två av tre kommuner att de inte får in ett rimligt antal ärenden till medlingsverksamheten. Även kommuner som har en uppbyggd organisation kring medling svarar att de får in alldeles för få eller inga ärenden alls.

– Polisen ska fråga unga lagöverträdare om medlingsverksamheten får ta kontakt, men det är inte alltid som polisen gör det. Det innebär att både gärningsman och brottsoffer går miste om möjligheten till medling, säger Socialstyrelsens enhetschef Mary Nilsson, i ett pressmeddelande.

Socialstyrelsens rapport visar att 96 procent av kommunerna erbjuder medling i någon form. Det vanligaste brottet som har begåtts där det blivit medling är misshandel. 
 
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum