×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Arbetsgivare vill se lösenord till Facebook

2012-03-28, Tidningenvision.se

I USA blir det allt vanligare att arbetsgivare begär arbetssökandes lösenord till Facebook i samband med anställningsintervjuer. Frågan om det är lagligt eller inte utreds just nu.

Allt fler arbetsgivare går in och kollar upp jobbsökandes profiler på Facebook. Men arbetsgivare i USA har gått ett steg längre enligt nyhetsbyrån AP.

Det börjar bli allt vanligare att man begär ut de jobbsökandes lösenord till sociala medier, bland annat Facebook, skriver tidningen Dagens Juridik.

Enligt AP ska myndigheter i Montana tidigare ha haft en policy om att be alla jobbsökande om lösenord till deras privata mejladresser och sociala nätverk som Facebook. Policyn togs dock bort förra året.

Juridikprofessorn Orin Kerr vid George Washington universitetet är mycket kritisk till arbetsgivarnas agerande och anser att det är ”grovt inkräktande på den privata integriteten”. 

– Det är som att be om någons privata hemnycklar, säger han till AP.

Just nu utreder delstaterna Illinois och Maryland om det är lagligt att begära lösenorden. Förslaget är att myndigheter ska förbjudas att fråga efter sådana privata uppgifter.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum