×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anmälningar om hot och våld ökar

2012-03-23, Tidningenvision.se

Var femte anmälan till Arbetsmiljöverket gäller hot, våld eller rån. Det är en ökning med 33 procent de senaste fem åren, visar statistik som myndigheten tagit fram åt tidningen Arbetet.

Under 2011 anmäldes 2 424 fall av hot, våld och rån till Arbetsmiljöverket. En ökning med 33 procent sedan 2007 då motsvarande siffra låg på 1819 anmälningar.

Värst drabbade är kvinnor. De senaste fem åren har nästan dubbelt så många kvinnor som män anmält arbetsskada på grund av hot eller våld. 6 346 för kvinnor jämfört med 3199 för män.

Personal inom vård, omsorg och skola är de som är värst drabbade av våld och hot. Behandlingsassistenter är en av de yrkesgrupper som har flest anmälningar sedan 2007 med 289.

Enligt en undersökning från Vision har var tredje behandlingsassistent utsatts för hot och våld det senaste året. Åtta av tio tycker att jobbet är psykiskt påfrestande.

– Det är förfärande att det är så risigt ställt. Men resultatet är inte förvånande, tyvärr har vi fått belägg för de indikationer vi tidigare fått från skyddsombud och genom medlemsärenden, sa Carola Löfstrand, ombudsman med ansvar för arbetsmiljöfrågor, till Tidningen Vision i januari.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum