×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anmälningar mot tjänstemän ökar

2012-03-29, Tidningenvision.se

Polis- och JO-anmälningar mot tjänstemännen har ökat allt mer det senaste decenniet, skriver tidningen Du & jobbet.

För tio år sedan låg antalet polisanmälningar om tjänstefel på knappt 3 100. 2011 hade de mer än fördubblats till nästan 7 200.

Samtidigt har klagomålen till Justitieombudsmannen ökat nästan lika mycket, från cirka 4 500 till nära 7 000.

Kommunanställda som gjort fel i sin myndighetsutövning och krogvakter som avvisat berusade är exempel på vad polisanmälningar om tjänstefel handlar om.

Förklaringarna till de ökade anmälningarna tros vara den höga arbetsbelastningen, ändrade regler i socialförsäkring och a-kassa, att det blivit lättare att anmäla samt folks minskade förtroende för myndigheter.

De flesta anmälningarna är dock inte av så allvarlig natur att de leder vidare till åtal utan avskrivs oftast.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum