×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allt fler arbetssökande måste bevisa oskuld

2012-03-07, Tidningenvision.se

Det blir allt vanligare att arbetsgivare kräver att arbetssökande ska bevisa att de inte begått brott. Antalet utdrag från Polisens belastningsregister har fyrdubblats på åtta år.

Mellan åren 2003 och 2011 ökade det årliga antalet utdrag ur belastningsregistret från drygt 40 000 till nära 177 000. Rikspolisstyrelsen uppskattar att ungefär 90 procent av dem som begär utdrag om sig själva är arbetssökande, skriver tidningen Dagens Juridik.

I Arbetsmarknadsdepartementets betänkandet Integritetsskydd i arbetslivet från 2009 finns ett förslag om att förbjuda arbetsgivare att utan lagstöd begära att få se registerutdrag. Det var tänkt att lagförslaget skulle träda i kraft 2010, men hela utredningen är så pass omdiskuterad att den tycks ha hamnat i frysboxen.

Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv är negativ till ett förbud.
– Om man skulle förbjuda registerutdragen så är det inte säkert att man som arbetsgivare skulle våga anställa en person, säger Lars Gellner, arbetsrättsjurist på Svenskt Näringsliv, till Dagens Juridik.
 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum