×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

60 000 sommarjobb i kommunerna

2012-03-14, Tidningenvision.se

En enkät bland Sveriges kommuner visar att 60 000 feriejobb planeras till sommaren. Det är något högre än förra årets prognos.

Det är SKL som gjort en enkät till Sveriges kommuner för att undersöka antalet sommarjobb 2012. Prognosen säger att kommunerna kommer att ordna mellan 55 000 och 60 000 feriejobb.

– Feriejobben gör det lättare för unga att komma in på arbetsmarknaden efter sina studier. Och den som vill ha ett jobb där man gör skillnad har ett gyllene läge inom vår sektor de närmaste åren. Feriejobben är därmed en chans för oss som arbetsgivare att intressera unga med rätt kompetens att börja jobba i välfärdssektorn, säger Håkan Sörman, vd på Sveriges Kommuner och Landsting, i ett pressmeddelande.

Två tredjedelar av kommunerna antar att antalet platser som erbjuds kommer bli lika många som föregående sommar. 16, 7 procent räknar med att antalet blir färre medan 13,2 procent räknar med fler platser i år.

De vanligaste sommarjobben hos kommunerna är inom äldreomsorg, hemtjänst, handikappomsorg, barnomsorg samt parkförvaltning. Strax under hälften av kommunerna har avsatt en del av platserna till grupper med särskilda behov.

Åtta av tio kommuner anger att de skulle välkomna mer statliga resurser för att kunna öka antalet platser.

Hela resultatet av enkäten går att läsa här.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum