×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

4 av 10 saknar a-kassa

2012-03-09, Tidningenvision.se

Över 140 000 av samtliga arbetslösa över 20 år saknar ersättning från a-kassan, skriver Dagens Nyheter. Sämst ser det ut för utlandsfödda.

Det är uppgifter ur en kommande rapport från Socialförsäkringsutredningen som DN tagit del av. Av Sveriges 356 000 arbetslösa, mellan 20 och 64 år, saknar 140 000 personer arbetslösersättning eller aktivitetsstöd.

Andelen arbetslösa utan ersättning har fördubblats, från 20 till 39 procent, sedan regeringsskiftet 2006. En stor anledning till de siffrorna är att det i dag tar cirka 14 månader innan arbetslösa kan ta del av åtgärder hos Arbetsförmedlingen.

Sämst ser det ut bland utlandsfödda. Där får inte ens hälften, 47,8 procent, arbetslösersättning eller aktivitetsstöd.

Undersökningen visar också att aktivitetsstödet, där bland annat fas 3 ingår, försörjer mycket fler människor än arbetslöshetsförsäkringen.

– Det blir allt mer missvisande att bara titta på arbetslöshetsersättningen. Det har skett en förändring av hela arbetsmarknadspolitiken under de här åren, från en situation där de flesta hade arbetslöshetsersättning till att väldigt många har aktivitetsstöd, säger Irene Wennemo, huvudsekreterare i Socialförsäkringsutredningen, till Dagens Nyheter.  

Utredningen är ett uppdrag från regeringen att se över hela systemet med sjukförsäkring och a-kassa. Den beräknas vara klar någon gång nästa år.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum