×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Varsel om lockout mot Byggnads

2012-05-10, Tidningenvision.se

Konflikten mellan Byggnads och arbetsgivarna trappas upp. Plåtslageriernas Riksförbund, PLR, varslar om lockout för Byggnads medlemmar på 100 företag.

Efter tre veckor av strejk från Byggnads håll sätter PLR hårt mot hårt och varslar om en lockout som påverkar cirka 900 av Byggnads medlemmar. Anledningen är att arbetsgivarna vill skydda sina medlemsföretag från att tappa konkurrenskraft.

- Byggnads har tagit till otillåtna stridsåtgärder och därför har vi ingen annan möjlighet än att lägga ett lockoutvarsel, säger Henrik Boman, förhandlingschef på PLR i ett pressmeddelande.

Med otillåtna stridsåtgärder syftar han på den stämning från arbetsgivarna mot Byggnads som ligger i Arbetsdomstolen. PLR anser att fackförbundet medvetet valt att sätta in strejken mot företag som har företrädare som engagerar sig i arbetsgivarorganisationerna, och på så sätt kränker föreningsrätten. Byggnads svarar med att arbetsgivarna sysselsätter sig med juridiskt trixande istället för att försöka lösa konflikten.

Lockouten träder i kraft den 23 maj klockan 06.00. Byggnads ser allvarligt på motparternas varsel.

- Detta innebär en allvarlig upptrappning av konflikten. Samtidigt respekterar jag arbetsgivarnas rätt att ta till de konfliktåtgärder som står till buds i enlighet med den svenska modellen, säger Torbjörn Johansson, avtalssekreterare på Byggnads i ett pressmeddelande.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum