×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vården trixar med statistik för köpengar

2012-05-28, Tidningenvision.se

Sjukvården friserar sin väntetidsstatistik för att få statliga pengar ur kömiljarden. Det rapporterar Sveriges Radios Kaliber.

Landstingen har möjlighet att få hundratals miljoner kronor från staten ur den så kallade kömiljarden om de minskar sina väntetider i vården. Nu har Sveriges Radios Kaliber avslöjat att personalen på vårdcentraler fuskar med statistiken för att få sina siffror att se bättre ut.

Kaliber har intervjuat läkaren på vårdcentraler och sjukhus. Allmänläkaren Jonas Sjögreen, som tidigare arbetade på en vårdcentral i Västerås, berättar att man anpassar verksamheten för att köerna ska vara extra korta de dagar när väntetiderna rapporteras in.

– Man kan ställa in alla utbildningar, man kan stoppa beställda tider de veckorna det gäller. Det finns en stor kreativitet på det här området. Det betyder alltså att den här undersökningen är högst otillförlitlig, säger Jonas Sjögreen till Kaliber.

Socialstyrelsen presenterade nyligen sin utvärdering av kömiljarden. Marianne Hanning som lett arbetet är medveten om att väntetidsstatistiken ibland friseras.

– Vi har intervjuat personal som vittnar om att det förekommer.  Det är inte bra om det är på det sättet, säger hon till Kaliber.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum