×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vann i rätten mot egna bostadsbolaget

2012-05-22, Tidningenvision.se

När Katrineholms kommuns bostadsbolag valde en privat entreprenör för markskötseln överklagade kommunen. Nu ska upphandlingen göras om.

När bostadsbolaget, KFAB, inför vintern utvärderade anbuden för markskötseln valdes den entreprenör man ansåg billigast. Men kommunens teknikförvaltning som också lagt anbud överklagade beslutet, och nu har förvaltningsrätten slagit fast att upphandlingen ska göras om. Det skriver tidningen Bofast.

Domstolen anser att KFAB:s utvärdering inte stämde med förfrågningsunderlaget, vilket strider mot Lagen om offentlig upphandling, LOU.

– Jag tror inte det är så jättevanligt att en kommun begär överprövning av sitt eget bolags upphandling. Men man ska väl vara unik på något sätt, säger KFAB:s vd Ingemar Eriksson till Bofast.

Överprövningen ledde till att teknikförvaltningen och en annan utförare som tidigare haft uppdraget fick fortsätta sköta snöröjningen åt KFAB i väntan på den nya upphandlingen. Turligt nog för bostadsbolaget blev det en mild vinter, annars kunde det ha blivit dyrt eftersom utförarna debiterade per arbetstillfälle.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum