×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Utredare vill lägga ned Socialstyrelsen

2012-05-15, Tidningenvision.se

Regeringens utredare Stefan Carlsson vill lägga ned dagens tolv vårdmyndigheter och ersätta dem med fyra nya.

Stefan Carlsson har haft i uppdrag att se över hur myndigheterna som ansvarar för vården och omsorgen ska organiseras för att möta utmaningarna de kommande 10-20 åren. I utredningen Statens roll i framtidens vård- och omsorgssystem som han presenterar på Dagens Nyheters debattsida i dag föreslår han stora förändringar.

Bland annat vill han lägga ned tolv myndigheter och organisationer som Socialstyrelsen, Läkemedelsverket, Statens folkhälsoinstitut och Smittskyddsinstitutet och inrätta fyra nya myndigheter som är inriktade följande uppgifter:
 

• Utveckling och spridning av kunskap.
• Inspektion som tryggar bra kvalitet i alla verksamheter.
• Gemensamma IT- och kommunikationslösningar.
• Överblick som ger förmåga att hantera långsiktiga utmaningar.

Stefan Carlsson skriver anser att statens arbete är alltför splittrat idag då flera myndigheter tar fram olika typer av kunskapsstöd som sprids på olika sätt. Han anser att det krävs en mindre komplicerad myndighets­struktur som är billigare, arbetar mer långsiktigt och gör det enklare för vården och omsorgen.

–Nu hoppas jag att regeringen har modet och kraften att också genomföra utredningens förslag, skriver han i sin debattartikel.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum