×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tillfällig anställning kan leda till dålig hälsa

2012-05-11, Tidningenvision.se

Över hälften av de med tillfälliga anställningar har psykiska besvär jämfört med en tredjedel av dem som har fast jobb. Det visar en ny undersökning från Umeå universitet.

Forskarna har följt ungefär 1 000 personer i Luleå kommun ända sedan de lämnade grundskolan 1981. För fem år sedan genomfördes den senaste enkätstudien på gruppen där de fick frågor om arbetsliv och hälsa.

Undersökningen visar att det finns ett starkt samband mellan dålig hälsa och otrygga, osäkra anställningar. Detta oavsett klass, kön och tidigare sjukdom. Orsaken till ohälsan är framför allt rädslan att bli arbetslös.

– Det vi har sett är att tillfälligt anställda mår sämre än dem som har en tillsvidareanställning. När det gäller de psykiska besvären handlar det om rastlöshet, koncentrationssvårigheter, oro, ängslan, hjärtklappningar, känningar i magen, ångest, panik eller andra besvär, säger Anna-Karin Waenerlund, doktorand i Folkhälsovetenskap, till P1 Morgon.

Resultatet visar också att orsaken till ohälsan skiljer sig beroende på vilken form av visstidsanställning man har. De flesta verkar anse en projektanställning som säkrare än ett vikariat.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum