×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tidigare lön för landstingsanställd

2012-05-21, Tidningenvision.se

Landstingsanställda i Sörmland ska få lönen två dagar tidigare varje månad. En viktig symbolfråga, menar Ulf Westerberg (M) som drivit frågan.

Landstingsanställda får i dagsläge sin lön den 27:e varje månad. Det kan då vara problematiskt att hinna betala räkningarna, menar Ulf Westberg (M), 2:e vice ordförande i Landstingsstyrelsens personalutskott, som drivit frågan sedan 2009.

– Jag har vänner som jobbar inom hälso- och sjukvården inom landstinget och har ju hört från en hel del att det är hyfsat opraktiskt och omodernt att ha lönen den 27:e. Sen kan man tycka att det är en liten fråga, men det är en symboliskt viktigt fråga, säger Ulf Westberg.

Från och med januari 2013 kommer lönen betalas ut den 25:e för alla anställda inom landstinget Sörmland. Moderaterna har fått med sig de andra majoritetspartierna i frågan och beslut kommer att tas av styrelsen den 28 maj.

– Vi har gjort så att det blev en tjänstemannafråga. Så det är inget beslut som ska tas av fullmäktige. Nu kommer alla anställda att få lite mer tid på sig att betala räkningarna, säger Ulf Westberg.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum