×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Strejker hotar på SVT och Bilprovningen

2012-05-09, Tidningenvision.se

I dag kan två strejker bryta ut om fack och arbetsgivare inte lyckas komma överens. Det handlar om anställda på Bilprovningen och Sveriges Television.

När det gäller Bilprovningen handlar det bland annat om att arbetsgivarna inte vill gå med på att det ska finnas en garanterad löneökning i avtalet vilket facket Unionen kräver. Arbetsgivaren vill inte heller att 0,2 procent som avsattes för kompetensutveckling i förra avtalet ska betalas ut som lön, skriver Unionens tidning Kollega. Kommer parterna inte överens bryter strejk ut klockan 16 i eftermiddag. Strejken omfattar 88 stationer.

Unionen har även varslat om strejk på Sveriges Television. Om parterna inte kommer överens under dagen blir det svart i rutan i SVT2 och flera andra kanaler klockan 16. Program som berörs är bland annat Aktuellt, Sportnytt och Babel.

Unionen kräver bland annat en garanterad löneökning på minst 320 kronor i månaden. Arbetsgivarparten har gått med på 215 kronor. Samtidigt vill arbetsgivaren förkorta varseltiden för schemaläggning från 28 till 14 dagar, något som Unionen vägrar gå med på.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum