×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Strejk på Bilprovningen

2012-05-10, Tidningenvision.se

Medan SVT och Unionen kom överens efter medling så utbröt i går den strejk inom Bilprovningen som Unionen tidigare varslat om. Främst är det frågan om individgarantier som parterna inte kommer överens om.

Strejken inom Bilprovningen utbröt som tidigare varslat om klockan fyra i går och omfattar 88 stationer, en tredjedel av landets bilprovningar. I första skedet berör konflikten runt 400 medlemmar i Unionen.

Från arbetsgivarorganisationen Almega menar man att Unionens krav på individgarantier varit orimliga.

– Vi vänder oss bland annat mot att individgarantierna är för höga. Helst vill vi se ett avtal utan individgarantier liksom på en rad andra områden som till exempel vården, säger Sten Lycke, förhandlingsansvarig för Utveckling och tjänster inom Almega i ett pressmeddelande.

Unionens krav, förutom individgarantin, är ett avtal med 2,6 procents löneökning på ett år och en avlösning av tidigare överenskommelse om kompetensutvecklingskonton.

– Vi har medlemmarnas uppdrag att komma överens om ett avtal som ger dem rimliga löne- och avtalsvillkor. Vi har inte krävt något mer än vad vi redan kommit överens om i över 50 avtal på arbetsmarknaden. Vi sa därför ja till det bud medlarna presenterade på måndagen, men vår motpart Almega sa nej. Vi beklagar detta och är förvånade över att man inte vill lösa situationen och därmed tvingar fram en konflikt, säger Unionens förhandlingschef Niklas Hjert i ett pressmeddelande.

Får inte konflikten en lösning innan 15 maj klockan tio utökas strejken till alla Bilprovningens stationer.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum