×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Så olycksdrabbat är ditt yrke

2012-05-30, Tidningenvision.se

Över 100 000 arbetsskador anmäldes förra året. Våld är den vanligaste yttre orsaken till olyckor bland kvinnor. Här presenteras skadestatistik för flera yrken, som tandsköterskor och socialsekreterare.

Fakta

Totalt: 107 000 arbetsskador

Socialsekreterare och kuratorer: 62 olyckor, 105 sjukdomsfall

Ingenjörer och tekniker: 167 olyckor, 108 sjukdomsfall

Tandsköterskor och tandhygienister: 31 olyckor, 30 sjukdomsfall

Administrativa assistenter: 103 olyckor, 37 sjukdomsfall

Medicinska sekreterare: 25 olyckor, 45 sjukdomsfall

IT-tekniker: 35 olyckor, 22 sjukdomsfall

Här finns statistik för fler yrken

Källa: Arbetsmiljöverket. Uppgifterna är preliminära.

Det sker flest olyckor bland kvinnor som jobbar inom transport och tillverkning och inom vård och omsorg. För männen tycks det vara farligast att jobba med avfall, avlopp och vattenförsörjning. Det visar Arbetsmiljöverkets statik över anmälda arbetsskador förra året.

Olyckorna har ökat med 2 procent och sjukdomsfallen med 5 procent. Förra året dog 57 personer i olyckor på jobbet, sju av dessa var kvinnor. Våld är den enskilt vanligaste yttre faktorn till olyckor och ligger bakom var fjärde anmäld arbetsolycka bland kvinnor.

Antalet arbetssjukdomar sjönk mellan 2003 och 2009 men har sedan dess ökat. Cirka 40 procent av arbetssjukdomarna beror på belastning, till exempel tunga lyft eller ensidiga arbetsställningar. Organisatoriska och sociala faktorer är näst vanligaste orsaken och ligger bakom var fjärde anmälan.

Arbetsskador i din kommun 2012

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum