×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Riksrevisionen kritiserar tandvårdsreformen

2012-05-22, Tidningenvision.se

När tandvårdsreformen infördes 2008 var målet att fler skulle gå till tandläkaren i förebyggande syfte. Men så har det inte blivit visar en ny granskning.

Det är Riksrevisionen som granskat vilken effekt tandvårdsreformen har haft. Riksrevisor Gudrun Antemar skriver i dag på Dagens Nyheters debattsida att reformen inte har lyckats eftersom inte tillräckligt många känner till tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet som infördes för att fler skulle gå till tandläkaren.

Syftet med reformen var också att patienternas ställning skulle stärkas genom förbättrad information.  Men en enkät som Riksrevisionen har skickat ut till 2 000 personer visar att en stor del av de som svarat känner varken till tandvårdsbidraget eller högkostnadsskyddet. Kännedomen är särskilt låg hos unga som var en av de primära målgrupperna.

Regeringen hoppades att 67 procent skulle besöka tandvården varje år efter reformen men granskningen visar att inte fler än 59 procent av de vuxna gick till tandläkaren förra året. Det innebär att besöksfrekvensen bara har ökat med 2 procentenheter.

Hittills har två miljarder kronor betalats ut i tandvårdsbidrag. Om reformen inte fungerar anser Riksrevisionen att regeringen bör överväga att använda pengar på något annat som är mer effektivt.

Inte heller högskostandsskyddet fungerar som det var tänkt och når inte de som har störst behov. Den största anledningen är att de behövande inte vet om att skyddet finns, den andra är att karensnivån på 3000 kronor är för hög.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum