×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Region Skåne får kritik för IT-driften

2012-05-29, Tidningenvision.se

IT-verksamheten i Region Skåne får allvarlig kritik i en revisionsrapport. Outsourcingen har skapat stora problem för IT-enheten och leverantörerna brister i sitt ansvar.

I augusti förra året kraschade journalsystemet Swedestar i Skåne och två sjukhus och tio vårdcentraler drabbades. Nu har revisionsfirman Deloitte granskat IT-verksamheten.

Outsourcingen, att lägga ut verksamhet på entreprenad, har inneburit en svår omställning för IT-enheten och samarbetet med leverantörerna har fungerat dåligt, skriver Computer Sweden.

Det ska framför allt finnas brister i avtalet med företaget Tieto och enligt revisionsfirman har avtalet skrivits för fort. Ansvarsfördelningen och kommunikationsvägarna har därför blivit lidande. Flera allvarliga incidenter har dessutom inträffat.

- Vi ska styrka upp avtalet med Tieto och förtydliga vilket ansvar som gäller för vardera parten, säger Niklas Sundler, tf IT-direktör, till Computer Sweden.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum