×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Privata tjänstemän tjänar mest

2012-05-22, Tidningenvision.se

Tjänstemän i den privata sektorn har den högsta genomsnittslönen, lägst genomsnitt har tjänstemän i kommunerna. Det visar nya siffror från Statistiska centralbyrån.

Fakta

Genomsnittlig månadslön för tjänstemän 2011

 

Sektor

Kvinnor

Män

Totalt

Privat sektor

30 400

38 300

34 800

Kommuner

24 700

26 300

25 000

Landsting

29 100

39 300

31 200

Staten

30 000

33 100

31 500

Källa: SCB

Inom den privata sektorn hade tjänstemännen en genomsnittlig lön på 34 800 kronor i månaden, enligt Statistiska centralbyråns lönestrukturstatistik för 2011. Lägst genomsnitt, 25 000 kronor i månaden, hade de som jobbade i kommunerna.

Från november 2010 till november 2011 ökade tjänstemännens genomsnittslön i kommunerna med 2,1 procent. Om man bara tittar på kvinnors löner är motsvarande siffra 2,2 procent. För landstingsanställda tjänstemän var ökningen 2,8 procent och för kvinnorna 3,0 procent.

Statistiken visar att löneskillnaden mellan män och kvinnor är som störst inom landstingen och den privata sektorn. Mest jämställt är det i kommunerna och inom staten.

Mätperioden har varit en månad – september för privat sektor och november för kommun och landsting. Deltidslöner har räknats om till motsvarande heltidslöner.

Den 20 juni kommer Medlingsinstitutet att presentera en fördjupande analys av löneutvecklingen mellan män och kvinnor.

 

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum