×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mindre jobb för familjerådgivarna

2012-05-16, Tidningenvision.se

Efter en stadig ökning de senaste åren minskade antalet ärenden till kommunala familjerådgivningen 2011.

Förra året fick familjerådgivningarna som drivs eller bekostas av kommunerna in 31 300 ärenden. Det är 1 300 färre än året innan. Det är första gången på flera år som ärendena minskar.

– Antalet ärenden har ökat med några procent nästan varje år sedan vi började föra den här statistiken 2003, men för förra året ser vi en minskning med 4 procent jämfört med 2010, säger Maria Öman på Socialstyrelsen som är ansvarig för statistiken om familjerådgivning.

Maria Öman vet inte vad minskningen beror på, om det är en tillfällig minskning eller ett trendbrott.

–Om det fortsätter att minska mycket kanske vi ska undersöka det, säger hon.

Kommunerna är enligt socialtjänstlagen skyldiga att erbjuda familjerådgivning åt den som begär det. Förra året deltog 57 000 personer. Andelen varierar stort inom landet. I Halland, Gotland, Norrbotten, och Dalarna var det fler än 12 av 1 000. I Kronoberg, Östergötland och Örebro län var det färre än 6 av 1 000.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum