×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mildrat straff för mutdömd

2012-05-29, Tidningenvision.se

Hovrätten dömer en före detta kommuntjänsteman i Norrköping till fängelse för mutbrott. Men straffet kortas något på grund av att mannen förlorade sitt jobb.

Tjänstemannen dömdes i höstas av tingsrätten till fängelse i ett år och tre månader, att betala 600 000 kronor till staten, samt att betala skadestånd till Norrköpings kommun. Enligt domen hade han kommit överens med en byggare om att denne skulle bygga hans hus och låta kommunen stå för kostnaden.

Tjänstemannen hävdade att det i själva verket var fråga om ett lån, och att faktureringen till kommunen var ett sätt att få mängdrabatt på byggmaterialet. Han överklagade domen och begärde i första hand att åtalet skulle ogillas, i andra hand att han skulle slippa fängelse.

Men hovrätten slår fast tingsrättens dom om mutbrott. Domen att betala 600 000 kronor till staten för värdet på huset kvarstår också. Däremot tar hovrätten större hänsyn till att mannen förlorat sitt jobb och mildrar fängelsestraffet till ett år. Och skadeståndet på drygt 130 000 kronor, som tjänstemannen dömts att betala solidariskt med byggaren, minskas till cirka 70 000 kronor.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum