×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Medlingen i intensivt slutskede

2012-05-16, Tidningenvision.se

Medlarna har ännu inte lämnat något bud till Vision och SKL. Medlingen mellan parterna fortsätter under helgen.

Fakta

Förutom Visions 120 000 medlemmar i kommuner och landsting berörs även medlemmar i Akademikerförbundet SSR, Ledarna och Teaterförbundet av det nya centrala avtalet som förhandlingarna handlar om.

–Vi träffar parterna i dag så får vi se hur det går, säger medlaren Gunilla Runnquist.

Hon tror dock inte att ett nytt avtal kommer att bli klart under dagen. Och det är inte säkert att medlarna kommer att lägga ett bud som fack och arbetsgivare ska ta ställning till.

–Nej, i första hand försöker vi få parterna att komma överens. Om vi inte lyckas med det får vi lägga fram ett bud som de får säga ja eller nej till, säger den andra medlaren Jan Sjölin.

Jan Sjölin har tidigare sagt att avtalet ska vara klart senast på söndag. Gunilla Runnquist säger att medlarna är redo att jobba varje dag under de kommande helgdagarna för att nå en lösning.

–Jag kan inte säga när vi blir klara, det kan bli på söndag och det kan bli tidigare, säger hon.

Både Visions och arbetsgivaren Sveriges Kommuner och Landstings företrädare har tidigare sagt att de inte kommer att ge några kommentarer så länge medlingen pågår.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum