×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Medlarna träffar parterna i morgon

2012-05-09, Tidningenvision.se

I morgon ska de två medlarna träffa representanter från Vision och Sveriges Kommuner och Landsting. Först i slutet på veckan kan de lägga fram ett förslag om ett nytt avtal.

– Det brukar ta två dagar att bedöma förutsättningarna. Därefter har vi nog fått ett grepp om hur stort problemet är, säger Jan Sjölin, tidigare avtalssekreterare på Kommunal, som tillsammans med Gunilla Runnquist har utsetts till medlare.

Medlarna har tre uppgifter. De ska reda ut vad parterna vill och lägga egna förslag på lösningar. Medlarna har också befogenhet att skjuta upp varsel om stridsåtgärder i maximalt 14 dagar.

Jan Sjölin, som nyligen har medlat mellan Seko och Almega kring ett avtal inom telekomindustrin, beskriver medlaruppdraget som ett jämkande.

– Det handlar om att försöka förhandla ihop parterna. När man väl lägger ett förslag ska vi på goda grunder tro att båda fack och arbetsgivare kommer att säga ja.

När det gäller det låsta läget mellan Vision och Akademikerförbundet SSR å ena sidan och SKL å andra sidan vill Jan Sjölin dock inte uttala sig.

– Nej, jag har inte satt mig in i det här ännu, men vi ska träffas i morgon bitti sedan blir det högsta möjliga tempo. Men när det blir klart kan jag omöjligt veta, säger Jan Sjölin.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum