×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Medlare ännu inte utsedda

2012-05-08, Tidningenvision.se

Vision och SKL har ännu inte kunnat enas om medlare i avtalsförhandlingarna. Visions förhandlare Karl Lundberg hoppas att frågan ska lösas under dagen.

Fakta

Medlingen mellan Vision och SKL kommer inte att skötas av Medlingsinstitutet. Enligt avtal om förhandlingsordning som parterna skrivit under kommer man att enas om två förhandlingsmedlare.

Medlarna har tre uppgifter. De ska reda ut vad parterna vill och lägga egna förslag på lösningar. Medlarna har också befogenhet att skjuta upp varsel om stridsåtgärder i maximalt 14 dagar.

Senaste gången Vision/SKTF kallade in medlare var 2001 då Rune Larsson och Gunnar Samuelsson fick uppdraget.

–Vi har en lista på åtta till tio tänkbara medlare. Nu ska vi försöka para ihop dem och komma överens med SKL, säger Karl Lundberg.

I fredags stod det klart att parterna som förhandlar om löner för 120 000 Visionmedlemmar i kommuner och landsting inte kunde komma överens om ett nytt avtal. I går började arbetet med att hitta två medlare som båda parter kan acceptera.

Visions förhandlingschef Mona Tapper betonar att det inte är en enskild fråga som Vision och SKL har kört fast på.

– Nej, det är några saker som är viktiga för oss och några saker som är viktiga för arbetsgivarna.

Ingela Gardner Sundström, ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation, vill inte heller kommentera vilken som är den stora stötestenen. Hon vill inte heller säga om kravet på ett sifferlöst avtal fortfarande står kvar.

– Allting prövas i en medling, det brukar väl vara som i avtal i övrigt att man får ge och ta.

När medlarna har utsetts ska de först sätta sig in i förhandlingarna innan de kan lägga fram ett förslag.

Ingela Gardner Sundström hoppas på ett snabbt bud från medlarna.

– Det är väl bra om det här inte drar ut alltför långt på tiden, säger hon.

När tror du att avtalet kan vara klart?

– Om max två veckor, jag kan inte tänka mig att det drar ut längre på tiden. Vi har haft medling några gånger under tiden jag varit med och jag har inte uppfattningen att de har dröjt särskilt länge. Medlarna har ganska snabbt sorterat ut begreppen och hittat en kompromiss.

Är du orolig för en konflikt?

– Vi får väl utgå från att medlingen lyckas, det är min utgångspunkt i alla fall.

Även Mona Tapper tror på en snabb lösning:

– Både vi och arbetsgivaren har för avsikt att det här ska drivas så skyndsamt som möjligt, säger hon.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum