×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Löneklyftan ökar inom frikyrkan

2012-05-11, Tidningenvision.se

Glappet mellan diakonernas och pastorernas löner fortsätter att öka i frikyrkan. –Det är tråkigt att diakonerna tycks ha bortprioriterats av arbetsgivarna, säger Thomas Dahl, ordförande i Vision Ekumeniska.

Fakta

Yrke

2011

 2010

Ökning

 

(kr/mån)

(kr/mån) 

i procent

Ungdoms- och fritidsledare

18 500

18 450

0,3

Pastor/präst

24 500

24 000

2,1

Diakon

23 000

22 875

0,5

Ekonom

26 793

25 000

7,1

Ekonomiassistent

23 276

23 130

0,6

Källa: Arbetsgivaralliansen. Statistiken avser medianlöner

 

Det nya löneavtal som slöts mellan Vision och Arbets­givaralliansen för ett år sedan garanterar löneökningar på lägst 5,5 procent i snitt på två år för gruppen frikyrkoanställda. Löneökningarna skulle lägst vara 2,0 procent i genomsnitt 2011 och 3,5 procent 2012.

Nu har Arbetsgivaralliansen presenterat lönestatistiken för 2011. Den visar att diakonernas löner bara har ökat marginellt. Gruppen har bara haft en löne­ökning på i snitt 125 kronor i månaden. Pastorerna ökade sina löner med drygt två procent, vilket motsvarar 500 kronor.

– Vi tycker att det är väldigt synd att diakonerna släpar efter pastorerna ytterligare. Det menar vi är en felaktig prioritering av arbetsgivarna. Vi hade hoppats att diakonernas löner skulle närma sig pastorernas, eftersom yrkena är likvärdiga, säger Thomas Dahl.

Han påpekar samtidigt att man inte får dra för stora växlar på statistiken eftersom den omfattar rätt få individer.

Avtalet som slöts förra året innebar också att lägstalönerna skulle höjas från 16 500 kronor i månaden till 17 800 kronor från första maj i år.

Dessutom beslutades att alla ska ha rätt till en individuell kompetensutvecklingsplan och att anställda med människovårdanade arbetsuppgifter, så som diakoner och pastorer, ska få yrkeshandledning.

– I höst ska vi följa upp om detta har genomförts genom att skicka en enkät till alla medlemmar, säger Thomas Dahl, ordförande i Vision Ekumeniska.

 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum